sâmbătă, 1 decembrie 2018

Dr. Bloodmoney - Philip K. Dick

Ultima carte din integrala K. Dick

Pe scurt/lung: 
Suntem în 1981, când SUA e în război cu Cuba/China. Bruno Bluthgeld e un fizician care a lucrat în programul atomic al americanilor și din cauza greșelilor căruia se pare ca niște teste nucleare nu au ieșit cum trebuie. Asa ca o da pe paranoia, crede toată lumea se uita la el și ii citește gândurile, se duce la psihiatru, vorbește de niște stigmate (nu știu dacă sunt trei sau mai multe) :)) .
Hoppy este o persoana cu nevoi speciale (un focomel, dacă vreți sa aflați ce înseamna, cititi cartea ca eu nu va spun) care are în compensație niște puteri psi foarte ciudate este angajat ca depanator într-un magazin de televizoare.

NASA se pregătește sa trimită primii oameni (o familie) pe Marte și chiar în timpul lansării are loc atacul nuclear... asa ca nava rămâne blocata ca un satelit în jurul Pământului, ea moare, el supraviețuiește și e un fel DJ la un post de radio worldwide.

Dupa atacurile nucleare, lumea încearcă sa își revină, se organizează în comunități, regresează la începuturile industrializării, apar mutanți umani, unele animale dezvolta inteligenta...
Focomelul Hoppy capătă noi puteri și încearcă sa preia controlul satelitului pentru a domina lumea dar este învins de un alt mutant...   


Așadar:
O post apocaliptica confuza cu mutanți. De 2 stele și alea din respect, ca e un K. Dick

Titlu: Dr. Bloodmoney
Autor: Philip K. Dick
Editura: Nemira
Links: site oficial
WWE: DB
SFE: PKD
ISFDB: PKD

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pe acest blog cometariile sunt moderate. Va rog sa folositi un limbaj civilizat. Multumesc.